Grillezett hekk citrommal és chilivel

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 4 hekk (szürke tőkehal) filé, cirka 150g
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 citrom finoman reszelt héja és leve
  • 1 evőkanál zúzott chilipehely
  • só és őrölt fekete bors

Elkészítés

Forrósítsunk fel egy grillezésre alkalmas serpenyőt, majd helyezzük az olajjal bekent filéket a bőrükkel lefelé. Grillezzük a halakat 4-5 percig, amíg a bőr ropogós nem lesz, majd óvatosan fordítsuk meg azokat egy fém spatulával. Szórjuk meg a filéket citromhéjjal és a chilivel, majd sóval és őrölt fekete borssal. Chilipehely helyett használhatunk fűszeres chili olajat is.

Süssük a filéket további 2-3 percig, vagy addig, amíg a szürke tőkehalaknak is nevezett eleség meg nem sül. Ellenőrizzük egy éles kés hegyével; a húsnak meg kell roppannia. Ajánlatos a filéket egy kellemes salátaágyra helyezni a komplexitása miatt. Közvetlenül tálalás előtt nyomjunk rá friss citromlevet és kész is a gyors, mediterrán jellegű ételünk, ami a KLASSZIKUS kekk kedvelőknek is érdekes lehet

Scroll to top